tirsdag 4. mai 2010

Tankekart

Nå er det like før jeg tar spaden fatt, ikke for å grave opp blomsterbed.....nei, for å skuffe snøen ut av hagen min. Etter en kald ettermiddag på sykkeltur med både votter og lue, og snøbyger piskenede i ansiktet føler jeg at vår følelesen lar vente på seg. Vi benker oss rundt kjøkkenbordet jeg og minstejenta, og prøver å mane frem sommeren, eller i det minste følelsen av den.


Vi lager et tankekart over sommerord, ord som får oss i sommersetmning, så kan vi hver dag kikke bort på tankekartet vårt......nesten som en kalender, sa Ingrid.
Jeg er forresten veldig glad i vakre tekstiler. Vi har opplevd det før.... plutselig står sommeren og banker på, og våren forsvant.... Da gjelder det å ha dukene klare.

Istedet for å forberede seg ute, får en forberede seg inne.

12 kommentarer:

 1. Herlig med tankekart over sommerord.
  Nydelig med skjenken og speilet.
  Husker da mine barn var små og været sviktet,
  da hadde vi piknikk på stuegulvet.
  Her skinner sola, men vi har en kald vind.
  Får sende noen varme solstråler til deg og håpe at snøen forsvinner fort igjen.
  Ønsker deg en fin tirsdagskveld.

  Klem fra Mio

  SvarSlett
 2. God idè! Eg gjorde det same i dag, berre inne i hovudet mitt. Håpa på varme dagar, grilling, bading, fjellturar med mygg,(!), alt er liksom idyllisk :)

  Ha ein vakker kveld!
  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 3. Så herlig med tankekort, sommeren kommer nok :) Vi våknet til ett hvitt teppe av snø i dag, jeg var selv ute å syklet.. uff ikke mye koselig! Men det som er så fint med denne årstiden er at snøen ikke blir liggende lenge!♥
  Nydelig blogg du har, så jeg vil gjerne følge deg :)
  Titter snart inn igjen :)
  En flott kveld ønskes fra meg♥
  Klem Anki

  SvarSlett
 4. Ja du Mona i dag når jeg våkna hadde vi fått ca ½ cm snö.Så nå er det vitt her ute og björken er halvt utslått.Men men det er bare og se glad ut for sommeren kommer jo alltid til slutt.Ha nå en super fin dag vennen! Klem klem

  SvarSlett
 5. Hei Mona! Takk for helsing! Veit du; oliventre er visst ganske hardføre? Kan overvintre i hagestove/drivhus ute i masse kuldegrader. MEN dei likar ikkje vind og trekk. Er usikker på kvar eg skal ha mine. Trur det blir i hagestova i sommar. Er litt engsteleg for at dei skal bli forblåste ellers. Vi bor veldig åpent til, ein må betale for å ha fin utsikt. Alle mogelege vindar tek tak rundt huset.

  Du kunne kanskje prøve med eitt? Og så ser du? Betre enn å gå og lure, for ofte kan ting gå kjempebra! :) Dei minste kostar ikkje så mykje, eit par hundrelappar kanskje?

  Ha ein fin dag, eg har bestemt at no er det snart sommar! ;)

  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 6. åååå...så koselig da....det er hva jeg trengte her jeg sitter i snøbygene....arrrrg...men som du sier plutselig har våren gjort inntog...og sommeren står for døra.....tror vi kommer til å hoppe over våren og rett inn i en fantastisk sommer....jojo, lov til å drømme;-)

  Ha en finfin våronsdag

  SvarSlett
 7. Så god idé! Den skal jeg jammen lage her hjemme også. ALT for å få litt mer sommerstemning i blodet. :o)

  Tusen takk for koselige ord på bloggen min.
  Ha en fiiin kveld!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 8. Så fin ide;)
  Sommerstemningen er ikke helt til stede her i dag, men jeg håper den kommer snart så jeg får begynt noen prosjekter ute;)
  Takk for hyggelig kommentar på siden min og etter å ha hilst på din, legger jeg meg til som følger;)

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 9. tankekart var lurt.:-) herlige tekstiler...våren tok pause hos oss også forrige dagen, det kom så mye snø..og det la seg godt til rette.:-) men bare en liten stund..men varmt er et ikke..surt og kaldt..og jeg skal på hageparty til lørdag...klassefest med trinnet fra barneogungdomsskolen..-)

  SvarSlett
 10. Heisann Mona...så dere har fått smake på snøen dere også ja??? Det smakte ikke godt for å si det slik *lol*
  Heldigvis har solen smeltet bort snen her nå...ihvertfall nede på landjorda men toppene rundt meg er godt hvite - og det er igrunnen ganske flott!Spektakulært faktisk...jammen har vi det flott!
  Håper solen har tittet frem hos dere også,slik dere kan komme dere ut og faktisk få litt vårfølelse isttedenfoor å drømme om den...men det var en lur idé - gjelder å ha gode idéer sånnae dager,ikke sant?
  SÅ mange nydelige duker du har da,-du som broderer så fint?...men jeg ble veldig nysgjerrig på det andre bildet ditt jeg...lurte på hva som var på kantent men etter iherdig studering gikk lyset opp for meg at det var rammen på speilet oppok.Jaja...kan jeg skylde på at det er for tidlig eller noe???*lol*
  Nei...jeg fr vel svinge meg i sadelen og børste litt hunder her jeg...tiden fyker når jeg sitter og koser meg med blogger...men jammen er det en god og inspirerende tid da!Vel verdt!!!!!!! Ha en nydelig da :)))
  klem

  SvarSlett
 11. Det gjelder å tenke positivt og gjøre hyggelige ting....
  Håper solen skinner der du er:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 12. tør du prøve den på 17 mai.:-) tøff du.:-) neida.:-) bare tuller..en fin kveld til deg også:))

  SvarSlett