søndag 21. mars 2010

Bibliotek og løse fletter.
I dag tenkte jeg å vise noen bilder fra " biblioteket", hvis en kan kalle dette rommet for det. Endelig har vi fått plassert og ryddet i alle våre bøker.  Da vi kjøpte huset merket vi ganske fort at huset var dårlig isolert, vi frøs mye de første årene ja. Etterhvert som vegger skulle etterisoleres kom det samtidig frem hva de hadde isolert med, og det var mye rart. Denne boka som dere ser på bordet er et av isoleringsmaterialene, det er en hådskrevet bok datert første gang 21 januar 1917. Boka har forfatteren kalt  " Lerka", og inneholder en mengde for det meste oppbyggenede skrifter tror jeg. Ikke så lett å tyde den snirklete håndskriften.  Huset er ikke så gammelt som fra 1917, så denne må ha fulgt eieren hit. En annen ting som vi fant over taket på badet, var en lang hårflette med sløyfe !! Senere har jeg hørt at man kunne " leie ut" slike fletter til andre som trengte disse når de skulle pynte seg til store selskaper. Om historien stemmer vet jeg ikke.

Her sitter jeg og blogger.

Tusen takk til alle
som legger igjen
en hilsen.Ha en herlig uke, snart
er det påske !!

8 kommentarer:

 1. Oj så spennende og finne saker. Når jeg og min förre man fixa golvet i kökkenet i vårt hus så la vi ned en avis, så de som senere noen gang åpner gulvet finner den og kan se vad som hente i byn det året.
  Önsker deg en fin uke! Klem klem!

  SvarSlett
 2. For et koselig rom. Spennende å finne slike gamle saker og ting. Ha ein fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
 3. hei igjen, såg nå at du hadde spørt meg om kor eg hadde kjøpt knaggane mine. Det er ei stund siden eg kjøpte de i Haugesund, men eg klarer dessverre ikkje å hugse kva for butikk, men tror at det var på ein møbelbutikk.

  SvarSlett
 4. Det var ett mysigt rum ni hade!
  Så härligt med gamla ting, böcker särskild de som berättar en historia, är ju fantastiska!

  kramar Olg@

  SvarSlett
 5. Åh vilken härlig bloggplats :)

  SvarSlett
 6. For et herlig rom.
  Så spennende å finne slike ting i vegger og tak. Ha en riktig god dag :)

  SvarSlett
 7. heisann, jeg tror kanskje det er første gangen jeg er innom deg. Det er så artig å finne nye bloggere så tusen takk for at du la igjen en kommentar hos meg. Her var det hyggelige skriblereier og flotte bilder. Bøker er et must her i huset...vi har mange gamle bøker og har samlet en god del. Blir nok et lite bibliotek hjørne her på gården etterhvert. God påske vil jeg gjerne ønske deg.

  SvarSlett