mandag 2. august 2010

Loppis

Dette herlige ordet...hva kommer det fra? Da vi kjørte fra Mo I Rana til Mora i Sverige der min sambo kommer fra...gjorde jeg et lite forsøk. Jeg har lenge vært fascinert over alle skilt med ordet Loppis  på denne strekningen som er ca 90 mil. De første  milene gikk bra....i Nord norge virker ordet Loppis noe man tror svensken bare får lov til å bruke. Så begynte det, den første vi kom til bar navnet " Bus Idas loppis".....det regnet vi for utrtygt, og kjørte videre. Etter å ha kommet opp i ca 60 loppisskilt og bare halve vegen tilbakelagt.....gav jeg opp.
Min sambo som påstår han er oppvokst på loppis og auksjoner kan styre sin begeistring. For å være ærlig...mine svigerforeldes hus, ligner vel egentlig på en loppis. Bevares det er mye fint ( og ikke fint der). Jeg vet de har problemer med små skrift)
Her en samling med flasker kjøpt på loppis, sammen med et par søte nye.
Denne muggen fikk jeg også med meg hjem og får stå på hytta med blå blomster i.

Denne boksen med de amerikanske presidentene fra Lincoln til Kennedy ( 61) er
tiltenkt min engelskstuderende datter. Ka e det førr nåkka slags skrimmel skrammel ?
Var det visst noen som sa........ingen kommentar.

Allerede hører man navnet høst som sniker seg inn i diverse samenhenger..høst kolleksjon...bærhøst, høsthagen osv. Dette vil jeg ikke helt være med på enda. Endelig  blomstrer de gamle hvite rosene i hagen, ca 14 dager senere enn vanlig. Så ivrige er de.......
Ha en herlig sommeruke alle sammen.


7 kommentarer:

 1. Loppis kan være både skatter og sjit! Ikke vanskelig å finne loppis på din vei i sommer skjønner jeg :)

  Nyt sommeruken! :)

  SvarSlett
 2. Var også innom loppis for første gang i år.
  Men jeg fant bare en liten hylle, var fornøyd med det (Er litt kjekt bare å se også).
  Ønsker deg en fin mandag, her skinner solen.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 3. hehe kjenner følelsen med hvilket loppis skal man velge. Når vi kjører på ferie får jeg gå inn på ett par loppiser, men jeg vet jo aldri hvilke jeg skal velge! Men jeg fikk gjort meg noen fine kupp i år da. Men man må ha kritisk øye!

  SvarSlett
 4. Hei.

  Jeg hadde valgt alle, tror jeg... Hehe... Nei, en må luke ut. Men det er kanskje der man minst venter det at en finner de fineste tingene.

  Elsker flaskene dine...

  Klem Mona C

  SvarSlett
 5. Er helt fersk på slike loppis, men etter og ha sett hvor mye flott som andre bloggiser finner, ja så har jeg myst litt rundt. :o)
  Kul boks du fant til datteren din forresten. Og noen lignende gamle flasker har jeg fått tak i gjennom bloggen til Edda.

  Vel, ordet høst er jeg ikke helt klar for å ta inn ennå. Her blomstrer også rosene mine sent i år, men jeg nyter de i alle fall nå. Mr. Sunhome kjøpte to nydelige oppstammede rosebusker til vår bryllupsdag i fjor. De står så nydelig i blomstring nå. :o)

  Ønsker deg en glad tirsdag!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 6. Hei Mona! Her går det unna på! Takk for helsing! Soverommet er halvferdig :) Loppis ropte eg også, i 40-50 mil... ;) Og ungane også... Grei måte å kome seg gjennom Sverige på :))) Mannen i bilen held på å bli gal... Det blei en antikvitetslåve på meg, men ingen loppisar... Og det var greit, for bilen var så full!

  Kos deg med rosene dine! Ser at alt er forsinka her også.

  Ha ei flott veke!
  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 7. Ja nå fikk jeg dårlig samvittighet også!!!! For jeg har vel nevnt høst både her og der minnes jeg...men kan ike for det...synes alltid et er deilig når høstkolleksjonene kommer inn i butikkene jeg,spesielt klær!(Hvem har forresten bruk for sommersklær?)
  Men la gå...skal være enig i at vi skal tviholde på sommeren,og jeg som deg håper på maaaaaange deilige dager fremover enda....minnes mang en varm og fin høst og slik vil vi ha det i år også ikke sant?
  Men bortsett fra den dårlige samvittigheten du ga meg så ble det også en latterkule eller to her....måtte le av det med liten skrift da vet du,den var knakende god *lol*
  Og de mannfolka og kommentarer...nei de har ikke vett på ting,-enstemmig vedtatt eller???
  Ha en herlig onsdag da:)))
  klem

  SvarSlett