lørdag 18. september 2010

Høyt henger de......

På hytta fins det noen kirsebærtre.....ikke så vanlig såpass langt nord. Siden sommeren var såpass dårlig i starten , er det først nå, etter noen uker med skikkelig varmt høstsommervær at bærene er blitt røde og fine....men sure er de.

Nydelige kirsebær........full av sommer.


Jeg fylte ett glass med kirsebær, litt rips og noen solbær....
Helte sukker over....helt opp....etterfylte litt.
Til slutt helte jeg på sprit.
Vend på glasset av og til....det må være tett.
Hva blir det ?.....likør til jul...

The eller kaffe ?, og et lite glass fra hagen............
Den som er tålmodig får se.....

Av ulike årsaker har det vært litt stille her noen dager, men jeg lover å kikke innom dere så snart, så snart....
Takk for alle nydelige kommentarer fra dere, og ha en herlig høsthelg alle sammen....

16 kommentarer:

  1. Oj, så spennende med likør. Har hørt om flere som gjør det. Her nede er det slåper som plukkes med stødig hånd.

    Ha en fin høsthelg selv.

    Klem Mona C

    SvarSlett
  2. Så heldige dere er da....kirsebær føler jeg er sjeldnere og sjeldnere overalt!!!! Sukkeret gjør nok underverker,sammen med de andre godsakene :))
    Syntes det har vært litt stille hos deg ja...men vet du hva Mona;bloggingen skal man ikke gjøre for andre,men for sin egen del og da skal det også være når det passer!!!Skål for den,enten du har the,kaffi eller sterkere saker i glasset ikveld :)))
    Uansett....take care og ha det fint resten av helgen!!!!! klem

    SvarSlett
  3. Putt oppi en vaniljestang også så blir den kjempegod ;D
    Kirsebærlikøren min manglet noe og var skarp i smaken, men med det ble den rund og behagelig ;oD

    Klem fra Grete

    SvarSlett
  4. høyt henger de og sure er de.:-) minner om emil :-) spennede.:-)

    SvarSlett
  5. Nam nam, det blir nok god drikke om noen måneder :))

    Flotte bilder.

    KLEM

    SvarSlett
  6. Høres kjempegodt ut.
    Vi laget alltid med plommer, det var også kjempegodt.
    Men med et plommetre uten plommer, ser det ut til å ta år og dag før vi prøver det igjen.
    Ønsker deg kjempefine høstdager.
    Klem fra Mio

    SvarSlett
  7. Mmmm. Dette vil sikkert smake godt oppunder jul, ja. Vi har ett kirsebærtre i haven, og der har det faktisk vært mange bær i år. Vi pleier (les: Mr. Sunhome) å lage kirsebærsaus. Det er en tradisjon fra min kjæres danske familie å ha kirsebærsaus til riskremen på julaften. Jeg må innrømme at det tok noen år før jeg vente meg til den, men nå synes jeg den er nydelig. :o) Rart det der med vaner og tradisjoner. Det er ikke så lett å gi slipp på dem.
    Epletreet har fortsatt frukt, og jeg har laget eplepai/kake. Vet aldri helt hva jeg skal kalle den, den ser nemlig ikke ut som noen av delene og smaker litt av begge. Uansett, det viktigste er at den er GOD!
    Nå skal jeg ut på kjøkkenet å lage kakao med krem. Minstefrøken ropte nemlig nettopp inn til kontoret mitt: "Mamma, er du klar over at det er kakao-vær ute?"

    Ønsker deg en goood kveld, Mona!

    Klem fra,
    Anette Willemine

    SvarSlett
  8. Obs! Jeg glemte helt å takke for dine nydelige ord inne hos meg. Du skal vite at jeg setter veldig stor pris på deg og dine komma og punktum inne hos meg. :o)

    Willie

    SvarSlett
  9. Hei gode Mona! Takk for at du kikar innom og legg att kommentarar, sjølv om eg er ein elendig bloggeven for tida! Bæra såg kjempegode ut! Her blei det ingenting av slike i år. For kaldt på våren i år? Håper likøren blir bra, kan vere godt å varme opp bringa med slikt inn mot jul :)

    Ynskjer deg ein vakker kveld!
    God klem frå Elin :)

    SvarSlett
  10. Tusen takk for en hyggelig kommentar inne hos meg :)
    Jeg husker godt at mamma lagde sånn likør til jul.... og jeg husker så veldig den spesielle lukta :)
    Selv drikker jeg ikke, men syns det er supert at man utnytter ressursene man har tilgjengelig :)

    SvarSlett
  11. SÅ flink du er!! dette blir jo spennende å servere til jul, hehe...Så du er allerede igang med juleforberedelsene du, da...BRA!!!:-)

    Ha en fin fin kveld, klem

    SvarSlett
  12. Hei Mona :)
    Ligeså! Artig å finne aktive bloggere fra Mo!
    Gled meg tell åpningen av H&C ja :) berre så synd at lommeboka ikke e tjukkere!
    Så herlig me kirsebærtre. Vi va så heldig å få 3 avleggera som vi planta i sommer, men de har ikke berga seg dessverre :(
    Mvh Lise

    SvarSlett
  13. Ramla innom bloggen din og ser KIRSEBÆR...og savner kirsebærtreet vi flytta fra ifjor;( Herlig med kirsebær. Sent på høsten ifjor fikk vi planta et par små morelltre her, men ingen moreller iår. For små enda...men kanskje neste år:)

    Ser dere holder på med oppussing og nye vindu har forandra utseende på hytta totalt:) Kjempeflott og gøy å se utviklinga.

    Kommer gjerne innom igjen:)

    SvarSlett
  14. Håper det går bedre hos deg og at den syke kommer seg. Alltid trasig når det er sykdom i familien. Tenker på deg. Klem fra meg.

    SvarSlett
  15. Kirsebær har lett for å være sure. fikk en gang nydelig kirsebærsaft av min manns tante. den ble værnet om der den stod i frysen. Bare brukt til helt spesielle anledninger.
    Ha ei flott uke :)

    SvarSlett