onsdag 1. september 2010

Saft suse

Det slår aldri feil.....hver høst .....
Mennesker som vandrer milevis etter bær og sopp, fisk og elg.
Er det slik andre steder i landet også. ?...
For en mannsalder siden, da jeg hadde tre små barn samtidig, holdt jeg også på slik.
Brødeigen ble satt.....mens jeg var ute på moltemyra.
Heldigvis er dette matauksyndromet gått over, men jeg kjenner enda et lite stikk.....burde jeg.

Jeg har tidligere avslørt min sambos oppvekst på loppis og auksjoner. Nå har det seg slik at det andre store i den familien var.......bærplukking. Personlig ville jeg ha foretrukket en varm sommerdag på auksjon med en sockerdrikka, istedet for timevis, for ikke å si dagevis med leting og sanking. Jeg er utrolig glad for at jeg slipper å vandre milevis i de svenske skoger......hvordan i all verden finner de ut av dette furuh......alt ser jo likt ut. Vi er jo vant til å navigere etter fjorder og fjell. En tradisjon står  likevel sterkt her i Vårfrubakken, høstens vakreste eventyr......safting.

Vi har funnet ut at å koke saft på gassgrillen er smart....bort med gris og søl, og det er jo alltid mannen som griller......Dette har vi gjort mange ganger før, men en viss spenning er det jo......til årets ripssaft.


Nå kan vi slappe av....vi har bidratt til matauk i år også.


Ha en herlig høst uke........


8 kommentarer:

 1. God Mornings Mona - du starter dagen med å gi meg dårlig samvittighet ja??? Di fante!!!!!!!!!!!!*lol*Føler meg som en elendig husmor her jeg sitter...
  Her står nemlig to svære ripsbærbusker og bugner med bær...og jeg ,som vanlig må jeg innrømme,rører dem ikke!Ungene spiser nok littegrann,men egentlig mest før de er helt modne..litt sånn grønnrøde - da må det smakes på selv om mamman forklarer at det ikke er så lurt å spise dem ennå!Jeg burde jo ha plukket inn og gjort nytte av denne flotte naturressursen som i tillegg er sunn...men det blir liksom aldri:/
  Og oppi fjellet er det flust av blåbær og multer...men,,,ja...det koker vel sannsynligvis vekk i kål i år også :(
  Veldig synd egentlig...vi som er så heldige som har tilgang på desse fantastiske skattene! Men man kan ikke rekke over alt,og akkurat nå er jeg veeeeeeldig glad jeg er ajour med alle klær som skal strykes.
  Men tenker du har en god følelse selv som har fått saftet i vei,så jeg gleder meg med deg:))))
  Nå kan dere kose dere med skikkelig hjemmelaget saft fremover...mmmm!!!Må si jeg aldri har hørt om andre somkoker saft på grillen,men det var jo kjempesmart!
  Og ripsebærene stod i en særdeles fin stettskål må jeg si - har likedan selv *lol*
  Den er veldig kjekk,ikke sant?
  ha en flott onsdag søte,snille og FlINKE deg :)))

  SvarSlett
 2. Oi, den var en kjekk;oD
  Så mye gris og svetting man slipper på kjøkkenet når man gjør det på denne måten;-)

  Jeg må takke deg for kommentarer på innlegget med filmsnutten i;-)
  Det var kjedelig å lese om pappaen din, men tanken min var faktisk at den filmsnutten kansje skulle få noen, inkludert meg selv,til å tenke på hvor heldige vi er som har en "hel" kropp selv om den ikke alltid er villig til å fungere optimalt? At det skulle vise seg at noen skulle kunne relatere denne til noen i sin egen familie slo meg ikke når jeg la den ut, men samtidig så kan jo ikke denne filmsnutten være noe annet enn til inspirasjon ;-)Håper pappaen din har det bra og ønsker dere masse god bedring;-)

  Takk for kommentaren på det siste innlegget mitt;-) Joda, det dukker bare plutselig opp en skatt når man minst venter det;oD
  Jeg skal begynne å lage en liste over hva jeg skal se etter fremover for det er så mye fint å finne, men jeg blir liksom litt handlingslammet av det:oD

  SvarSlett
 3. Og no fekk eg også dårleg samvet... Eg hatar å plukke bær, men sjølvsagt burde ein gjere det! Og nydeleg sylte og saft blir det jo!
  Flinke dokke!

  Klem frå E :)

  SvarSlett
 4. hahaha...kjenner meg igjen....jeg hadde 4 barn..3 jevnstore og en attpåklatt....og du verden hvor jeg lekte husmor.
  Nå, minste barnet er 12, jeg ...vi..har allverdens med tid. Men kjøper brød, gjør alt mest mulig lettvint...hihihihi

  Ser jo fristende ut med saft da.

  Ha en fin fin kveld

  SvarSlett
 5. Ååå, - det er mange ååååår siden jeg ha laga saft... Burde jo egentlig laga ripssaft, så godt som det er. :)

  Det blir lite hjemmelaget i dette huset, gitt. Vet ikke helt hva jeg skal skylde på; tiden eller latmarken (he-he)

  Ha en fin kveld.
  :)

  SvarSlett
 6. Nei jeg gjør nok ikke det som du gjør. Men jeg må si jeg er imponert over de som gjør det. Virkelig morro å se...alt for få som holder på med dette i dag, også så flott for ungene å være med på og se dette.:-) Bra jobba MOna.:-))
  Klem

  SvarSlett
 7. Wowh, så smart! Dere er da kjempeflink til å bruke skogens bær!! Her blir det nok at besteforeldre gjør jobben;-) Ha en finfin dag! Klem

  SvarSlett
 8. Hehe så flinke dere er da!!! Jeg skal ha bort mine to siste ripsbær tre nå hehe...ungene spiser dem...men jeg gidder ikke dessverre , liker bedre epler , pærer , moreller og plommer på trærne mine ♥ Det spiser jeg!!!

  Takk for kommentarer fra dej Mona , veldig hyggelig :)) Du er så flink til å skrive du...det skal du ha!!! Kjekt å titte innom dej , forstår du koser dej på hytten :))

  Ha en fortsatt fin uke ♥

  SvarSlett