torsdag 12. januar 2012

Nye golv

Endelig kom vi oss utover på hytta forrige helg. Golvene som vi hadde planlagt å beise før jul, fikk sitt første strøk. Utgangspunktet var ubehandlet tregolv, ellers har vi lys eikeparkett. På dette rommet ville vi ha noe mere levende, og en litt røffere stil.
Vi valgte å bruke Tyrilin interiørbeis, farge drivved. Ved å bruke beis, får du den virkningen at treet skinner igjennom, noe som gir glød og gjør golvet levende.

Noen tips:
- Det er veldig stor forskjell på ett eller to strøk, prøv deg alltid frem før du bestemmer deg.
- Beis er tynt, så det er viktig å ikke ta for mye på kosten. Du kan bruke en lofri fille å smøre beisen utover, dette gir en litt mattere overflate, beisen blir liksom gnidd inn i treet.
- Beis 2 og 2 bord i lengderetningen, gå over flere ganger slik at du ikke ender opp med skjøter......bruk lett kraft og stryk over.
- Det er ikke lurt å være flere som beiser samtidig fordi man har ulik kraft og teknikk, og dette vil gjøre resultatet ujevnt.
- Man kan etterbehandle med voks, som gjør det lett å holde rent. Ettersom dette er et golv det kan bli en del slitasje på, har vi valgt å lakke etterpåLitt jobb, men vi ble veldig fornøyde med resultatet, og fargen lignet faktisk veldig på drivved.

Håper dere har det bra der ute i bloggverden. Her har jeg en følelse av et vær som sier alt eller ingenting. Fra en nesten snøfri tilværelse til en føler en nesten forsvinner i snø. Sola er heldigvis like om hjørnet.


Her ser dere øya Lovund som ligger badet i solskyer.........l


Håper på solskinn på deg og på meg, ha en herlig torsdag.


8 kommentarer:

 1. Hei!
  Tøft med drived farge på gulvet. Blir spennende å se hva dere gjør med resten av rommet.
  Har lagt meg til i blogglisten.

  SvarSlett
 2. Hei Mona! Kjekk med renoveringsfremskritt! Vi skal ha visning om igjen i neste uke. Har sluttet med å håpe for hus, men man aldri vet hva skal komme...Herlig vinterbilde! Jeg lengter etter Nordnorge, dette kan du tro. gleder meg masse til min (v)årlig Lofotentur.
  Klemmer fra PiPa

  SvarSlett
 3. Det blir flott. Spennende det rommet deres.
  Ønsker deg ei herlig helg :)

  SvarSlett
 4. Å, så fint det blir! Ha ein flott torsdagskveld. Klem.

  SvarSlett
 5. lekkert gulv...og jeg bare kjenner lukten ,den gode før kosten kom frem...herlig..med nytt...))

  klem

  SvarSlett
 6. Hei vennen : ) Så utrolig fint bilde av Lovund.....nydelig stemning,og ikke minst farger......! Her drukner vi snart i snø,for snør det mer nå,så må vi bære den på havet.....her er fullt opp,alle ledige steder !!! Men det er jo fint da.....selv om jeg drømmer om vår,og alle dens gleder.....hihii :) Leser litt hageblogger,og ser bort på frøposene mine,som ligger superklare til såing.... :) Men ute er det -9,så jeg bør vel roe meg litt...... kansje jeg begynner å male soverommet,mens jeg venter...! Gulvet deres ble jo kjempefint,selvfølgelig........jeg elsker jo drivved-fargen,vettu... :) Røfft og tøfft !!! Masse varme klemmer til deg.

  SvarSlett
 7. SÅ flinke dere er - det ble jo bare lekkert;) Nydelig bilde av lovund, hadde vært gøy med en tur dit en gang. Ønsker deg ei riktig god helg- er skikkelig vinter her nå;)

  SvarSlett
 8. hei, skal ha furugulv i rorbua og tenker farge drivved. har sett at med to strøk blir det veldig mørkt - har du kunn ett? det var veldig fint. jeg har lurt litt på hva jeg skal velge, voks med farge eller beis- zl bygg snakker varmt om voksn, har du erfaring med den, at den er enklere å smøre ut og sterkere. ihvertfall fint gulv hos dere!

  SvarSlett