onsdag 19. januar 2011

Husregler

Her i huset har vi noen få regler, den ene er....man kaster ikke mat. Ethvert hjem har sin hund, noen har en virkelig hund. Gjett hvem som er hunden her i huset ? Enhver svensk mann med nøysom og god oppdragelse, spiser opp maten slik at ingenting får kastes. Jeg er oppdratt etter god nordnorsk tradisjon...det må være nok mat....helst ganske mye mere enn det som trengs. Altså vi er inne i en stim etter jul, der vi konkret kan kjenne problemene på kroppen. Siden vi nå er bare 3 stykker i huset, så er jeg rykket opp som hund. Etter en liten dupp på sofaen,  etter en lang arbeidsdag vel og merke.....vi ser på hverandre og vet....vi må spise opp suksessterten. " Vi  kan jo ikke kaste den...helt utenkelig svarer jeg, men bare et lite stykke da." Nå vare det jo bare en fjerdedels kake igjen, like godt å bli ferdig med det........sånn går no dagan.

                                                Først mat, så moral
                                               ( Bertol Brecht)

Nå vil jeg slå et slag for den lette maten, og puh vi har snart spist oss gjennom kakene.
Denne retten er lett og deilig, samtidig søt, og med ett glass rødvin......det skal jo være så sunt.


2 pærer, må være godt modne.
Legges på en seng av Ruccola, denne gangen hadde jeg bare isbergsalat, så det fikk duge.
Nesten en hel blåmuggelost...nam.
En neve valnøtter ristes i pannen med et par spiseskjeer honning. Til slutt noen dråper olje og en god eddik ( ikke for mye) , jeg brukte bringebæreddik.

Vel bekomme

Hvis folket ikke har brød, kan de jo spise kake ....Akkurat det vi har gjort (Marie Antoinette). Ordet kakebu får en helt ny dimensjon, kanskje eneste utvei.
Elsk din niste som deg selv...........

Og ha en herlig onsag, klem fra Mona

9 kommentarer:

 1. Snakke seg om jul du...her lukter hele huset pinnekjøtt og siden jeg da har bestemt meg for å ta arkeologiske dypdykk i fryserne og prøve å få spist unna derifra litt,så ble det altså en pk pinnekjøtt i dag!!!!!!Men jammen lukter det godt da...mmmm:)))
  Det er nok en god leveregel å spise opp restene,alle kunne nok vært flinkere der,- men av og til er jeg glad vi faktisk har levende hunder!
  Og husregler har vi også - henger så fint inni et skap et kort jeg en gang kjøpte hvor alle vettuge regler er nedskrevet,men alt tyder på at gubben ennå ikke har sett det!!Ungene er enda for små til å nå opp....så de er unnskyldt:/
  Nei det er nok ho mor som må ta støyten som vanlig:)
  Salaten din ser forresten deilig ut,blåmuggosten er nok til at sikler her jeg sitter:))))
  toveklem:)

  SvarSlett
 2. Hei.

  Jeg liker heller ikke å kaste mat, men noen ganger må man bare. Vi er ikke måker noen av oss så magemålet setter seg selv. Men lysten på mat er der selv etter at en har blitt mett. En må bare begrense seg.

  Mona C

  SvarSlett
 3. Det er ikke lett å legge av seg vanen med å lage masse mat, det kan jo slumpe til å komme noen ;-D
  Det tok meg mange år å finne en slik ca riktig mengde middag og noen ganger blir det akkurat litt for lite, men da er et eple eller noe frukt "dessert" så fikser man det også ;-D
  Godt at man til slutt ser enden på julens overflod også, det varer jo pokkern meg et par måneder fra man begynner til lagrene er slutt,he he :-D

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 4. Hei Mona og takk for støtten, jeg har sovet dårlig inatt, ja...Mend et du opplevde...Er det mulig? Fikk de stoppet / fikk du sagt fra og fikk mere fort? Stakkars deg...

  Er så stinn idag, har spist og sittet på toget (møte) i fire timer...Puh....MEn den salaten din så nydelig ut, da! Da jeg var liten hadde vi ikke "hund" men stor-måsen...Det var pappa som spiste opp etter oss;-) Flaks for han, han var gymlærer og i mye bevegelse:-)

  Elsker den tulipanbuketten din, må ha, bare må ha...;-)

  Klem, Marianne

  SvarSlett
 5. Er også vant med å ikke kaste mat.
  Men heldigvis er jeg blitt flinkere med årene.
  Ønsker deg en fin helg, nyt den og kos deg.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 6. Vi kaster ikke mat, sa mamma! Så jeg prøver å la være selv om jeg noen ganger må. Så godt ut den sunne retten. Her går det i lavkarbo, så husk det viktige fettet da;) klem

  SvarSlett
 7. Hi,hi,for et artig innlegg, men med en alvorlig undertone. Nei jeg kaster heller ikke mat, heldigvis har vi hund og høner også :-)

  Ønsker deg en fortsatt fin helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 8. Åh, ost med päron - bästa jag vet!!!! :)

  Kramar/Olg@

  SvarSlett
 9. Her forsvant hilsenen jeg sendte deg. Error!
  Ja, ja, skulle si at jeg kjente meg igjen i det forrige innlegget. Salaten så kjempegod ut! :)

  God vi kan se nytten av noe som andre forkaster. Har naboen sett hvor fint bordet ble?

  Finn en topp og rop på solen. Så kommer den! Jeg lover! ;)

  Ha en glad tirsdag, Mona!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett