fredag 26. august 2011

Ny stue


Da vi flyttet inn i huset for ca 11 år siden, skjedde oppussingen i rekordfart, og resultatet ble bra.......syntes vi da. Endelig ble det stua sin tur for en oppgradering, og da vi kom hjem fra Frankrike stod stua der så fin og grann. Vi valgte å kombinere 2 tapeter fra Falsterbo, Borås tapeter. Boråstapetene tar utgangspunkt i gamle tapeter og tar vare på den kulturskatten som tapet kan være. Det som jeg syns er så unikt med disse tapetene, er at de passer inn i både moderne og litt "gamle" miljøer.
I tillegg til tapetsering fikk vi malt tak og de resterende veggene. Herlighet for en forskjell, vi tør knapt se på de nytapetserte veggene i frykt for at det skal bli merker.........

I karnappet valgte vi en blomstertapet i duse grå/ blå  nyanser. På de andre veggene valgte vi brede striper i grått. Litt skummelt å velge to ulike tapeter, men så lenge de harmonerer med hverandre gir det en utrolig fin karakter til rommet.

Her ser dere et lite oversiktsbilde, panelveggene er malt i fargen refleksjon som har mye grått i seg. Rommene fremstår som større og lettere i uttrykket. Etter denne forvandlingen føles det som om stilen har endret seg, mye av det som vi tok ut av stuen, kommer ikke inn igjen.......


Gulvene som før virket veldig gule, gir nå varme til rommene.
Mye har skjedd ute på hytta også, nå iler jeg utover og lover bilder......snart.

Ha en fantastisk helg dere, her regner det, men med varme i peisen og stearinlysene tent er det bare å senke skuldrene.


                                                              Klem fra Mona


                         

                           
13 kommentarer:

 1. Hei vennen:)

  jeg elsker bildene:) Nydelig gammeldags tapet altså:)
  Vi tapetserte kontoret/gjesterommet her i en forferdelig brun tapet med store blomster da vi flyttet inn (for 2 år siden) aner ikke hva jeg tenkte på...får skylde på graviditeten:P
  Så er rimelig klar for noe nytt, a la tapeten din:)

  Kos deg en hel del i helga:)

  Klemmer

  SvarSlett
 2. Stua ble nydelig. Spennende med litt forskjellig tapet. Det ble veldig lyst og fint. Kos deg med nyoppusset stue og ha ei herlig helg :)

  SvarSlett
 3. Hei. Så flott det blei.
  Ønsker deg ei fin helg. Klem

  SvarSlett
 4. Ser utrolig lekkert ut, både med 2 forskjellige tapeter og nymalt og striglet! Dere har ikke ligget på latsiden i sommer, skjønner jeg:-)
  Håper du har fått kost deg litt i ferien også da.
  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 5. Det va nydelig, mamma! Du har vært flenk å velgt ut ka du sku heng opp igjen. Vart superfint! Gled meg tel å se det på orntlig igjen. Kos dåkk på hytta! Klem fra Marie :D

  SvarSlett
 6. så nyyydelig stua ble. Kjempe fin tapet. så mannen gikk med på blomstret møsnter tapet i stua? hadde ikke gått hær i gården=) men resultatet ble kjempe fint. enig med deg at gulvene gir en fin varme til stua. Ha en fin helg du også==) gleder meg til bilder ifra hytta. klem=)

  SvarSlett
 7. Virkelig fin kombinasjon av vakre tapetvegger. Elsker malte paneltak og vegger, flotte bilder:) Godt å få ryddet unna litt ting også tenker jeg, har så smått begynt å få ut endel overflødige saker selv. God helg til deg:)

  SvarSlett
 8. Så flinke dere har vært, fint å kombinere forskjellige tapeter..lyst og lekkert ble det;) Har sett den tapeten med blomster i et annet hus også- da i lilla, veldig fin tapet,)

  SvarSlett
 9. Å Mona, noe så vakkert og lyst og fint!!! Gratulerer så mye med en helt ny stue, knallfint å kombinere blomster og striper, elsket det!!! Cannes hørtes kjempefint ut, aldri vært der, men kanskje en gang...? Velkommen tilbake du også, klem i natten, fra Marianne og..katten;-)

  SvarSlett
 10. Hei søte Mona! Forandringer fryder, ikke sant? Så flott stua ble. Tapetet er knallfint. Dette hjørnet mot hage (og hav?) ser utrolig koselig ut. Kult å sitte der med bok og te, synes jeg. Håper du kommer snrt ut med hyttebildene, jeg har blitt veldig nyfinken :)
  Håper du har det bra. Ønsker deg en riktig fin kveld.
  Klemmer fra PillePalle

  SvarSlett
 11. Så nydelig dette ble ! Kjempefint å kombinere dise to tapetene. Tror jeg må titte inn på hejmmesiden til Borås også :-)

  Ønsker deg en fortsatt fin uke !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 12. Å, så fiiiint det ble!! Liker fargene veldig godt! Og det speilet..! Kjempefint!

  Takk for besøket på bloggen min igjen. :)

  Den headeren, ja... Jo, er faktisk ganske fornøyd med den sommer-headeren. ;) Men, nå må jeg vel kanskje lage meg en høstutgave..? Jeg har jo noen av headerne mine lagret, så jeg bytter bare etter årstidene (he-he).

  Ha en super dag.

  Gleder meg til bilder fra hytta ;) (he-he)


  :)

  SvarSlett
 13. For en herlig tapet i stua! Og koselige bilder! Godt det er flere som har bloggepauser innimellom. Kan jo ikke få tid til alt!:)

  Ønsker deg en fin dag! Klem Nina

  SvarSlett